عوارض ایمپلنت دندان چیست ؟

یکی از بهترین راح حل ها برای نبود دندان که هم از نظر زیبایی و هم از نظر کارایی امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است و انجام می شود ، ایمپلنت دندان می باشد. این روش به طور کلی بدین شکل است که مطابق با فرم دندان شما تاج و ریشه مصنوعی ساخته شده و در محل مورد نظر کاشته می شود.متریال و جنس به کار جایگزین ریشه از تیتانیوم ساخته می شود که این ماده دارای مقاومت بالایی در برابر آسیب و پوسیدگی می باشد. تاج دندان نیز عینا مطابق دندان افتاده شده شما از نظر فرم ، رنگ و... می باشد که ریشه مصنوعی تعبیه شده و متصل به استخوان فک در داخل آن قرار می گیرد.


به طور کلی تمامی افرادی که دچار افتادگی دندان به خصوص در سنین بالا هستند (از 18 سال به بعد) می توانند از این روش استفاده نمایند.البته برخی از افراد که دچار پوکس استخوان و مشکلاتی در استخوان فک خود هستند هم با معاینات پزشکی و برطرف سازی آن ها ( اضافه کردن مغز استخوان و...) می توانند از روش ایمپلنت دندان استفاده نمایند.


ماندگاری و کیفیت انجام ایمپلنت دندان دارای 4 شاخص مهم می باشد.

1.انجام ایمپلنت توسط دندانپزشک متخصص

2.انجام ایمپلنت در کلینیک های دندانپزشکی معتبر

3.استفاده از متریال با کیفیت و استاندارد (جنس ، کشور سازنده و...)

4.مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان



عوارض ایمپلنت دندان



در صورت توجه به تمامی نکات مذکور شما می توانید ایمپلنت دندان خود را به صورت مادام العمر در سلامت کامل داشته و بدون هر گونه مشکلی از آن استفاده نمایید.اولین و مهم ترین مشکلاتی که بعد از انجام ایمپلنت دندان شاهد آن هستیم ، مربوط به انجام این روش توسط افراد غیر متخصص و یا به دلیل استفاده از متریال بی کیفیت می باشد. به همین دلیل است که نقش کلینیک دندان پزشکی در کنار تخصص دندانپزشک در زمینه این روش درمانی اهمیت بسیار زیادی دارد.


عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

توجه به این نکته که در هر روش درمانی یا زیبایی امکان به وجود آمدن عوارض وجود دارد ، نکته ای است که پیش از انجام ایمپلنت دندان می بایست به آن توجه نمود.اما در صورت رعایت موارد ذکر شده در بالا ، عوارض این روش به حداقل و یا به صورت کوتاه مدت می باشد.


نکته دیگری که کمتر توسط افراد به آن توجه می شود ، مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان است که در صورت رعایت سایر نکات ، می تواند سبب بروز عوارض و مشکلاتی در فرد گردد. بنابراین دستورات و مراقبت های لازم بعد از این روش درمانی می بایست جهت ماندگاری و عدم بروز عارضه های جدی مد نظر قرار گیرد.


مهم ترین و شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان عبارتند از:

1.ایجاد عفونت در محل کاشت ایمپلنت

2.ایجاد آسیب به دندان های مجاور محل ایمپلنت دندان

3.ایجاد آسیب به عصب های محل کاشت که با ایجاد درد ، بی حس شدن ، احساس سوزن سوزن شدن و... همراه است.

4.آسیب به حفره های سینوسی فک بالا


کلیه موارد اشاره شده از جمله مهم ترین و شایع ترین آسیب ها و عوارض ایمپلنت دندان است که به دلیل عدم انجام اصولی این روش در کلینیک های دندانپزشکی می باشد. اما در کنار این موارد عوارض دیگری نیز وجود دارد که به دلیل عدم مراقبت های دهان و دندان همچون مسواک زدن صحیح و به موقع و... به وجود می آید.رعایت بهداشت دهان و دندان مانند مسواک ، نخ دندان ، تغذیه و... همگی موارد مهمی هستند که حتی در صورت عدم انجام ایمپلنت دندان می بایست رعایت نمود.



ایمپلنت دندان



ایمپلنت دندان برای این افراد ممنوع است:

برخی از بیماری ها و انجام بعضی از کار ها سبب بروز مشکلات و عوارض پس از ایمپلنت دندان می شود که می بایست به آن توجه کرد. به طور مثال کسانی که سیگاری هستند می بایست برای انجام این روش درمانی اقدام به ترک آن نمایند.در صورت اقدام به کشیدن سیگار به طور مستمر بعد از ایمپلنت دندان شود ، شاهد مشکلات و عوارض شدیدی در آینده نه چندان دور خواهیم بود. همچنین کسانی که به بیماری های خود ایمنی دچار هستند و یا مجبور به استفاده از داروهایی برای جلوگیری از بروز مشکلات سیستم ایمنی بدن هستند ، در صورت انجام ایمپلنت دندان دچار مشکلاتی خواهند شد.کسانی که می بایست طی دوره های خاص اقدام به رادیو تراپی نمایند نیز ایمپلنت دندان برای آن ها مشکل ساز می شود.در مورد بیماران دیابتی که بیماری آن ها کنترل نشده است نیز این موضوع صدق می کند.


مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان شامل بررسی و چکاپ مستمر توسط دندانپزشک متخصص می باشد که طی دوره های زمانی از قبل تعیین شده می بایست انجام گیرد.


آنچه که درباره ایمپلنت دندان و یا هر روش درمانی می بایست به آن توجه کرد این است که این روش برای تمامی افراد نتیجه 100% رضایت را ممکن است نداشته باشد و این موضوع بر اساس شرایط بدنی هر فرد متفاوت می باشد. انجام معاینات پزشکی و آزمایشات پیش از انجام ایمپلنت دندان نکته دیگری است که می بایست به آن توجه نمود. امروزه در کلینیک های دندانپزشکی معتبر تمامی موارد اشاره شده به دقت آزمایش و بررسی می شود و نکات ضروری پیش از ایمپلنت دندان توسط متخصص دندانپزشک ارائه می گردد.


به همین دلیل چنانچه قصد انجام ایمپلنت دندان و یا سایر روش های درمانی اعم از لمینت دندان ، کامپوزیت و... را دارید می بایست مشاوره های پیش از انجام این کار را مورد توجه قرار دهید. در پایان جهت مشاوره و یا تعیین وقت قبلی جهت انجام ایمپلنت دندان می توانید با کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر حیدری در ارتباط باشید.


اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید