عمر ایمپلنت دندان

مقدمه

تابه‌حال به این فکر کرده‌اید که عمر ایمپلنتی که استفاده می‌کنید چقدر است؟ یا اینکه چه روش‌هایی را به کار بگیرید که طول عمر ایمپلنت را افزایش دهید؟ یا اینکه چه اعمالی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می‌شود؟ در این مقاله سعی می‌کنیم که به‌تمامی این سؤالات پاسخ دهیم.

راه موفقیت ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی امن‌ترین انتخاب برای جایگزینی از دست دادن دندان در روزگار جاری هستند.  آن‌ها مانند دندان طبیعی عمل می‌کنند و به شما کمک می‌کنند یک‌بار دیگر به‌راحتی بجوید، صحبت کنید و لبخند بزنید.  نرخ موفقیت ایمپلنت دندانی عالی بوده است (95 تا 98 درصد) و اگر مراقبت کافی از آن انجام شود، می‌توان تصور کرد که در طول عمر فرد استفاده‌کننده دوام می‌آورد.

عوامل مؤثر بر طول عمر ایمپلنت دندان

اگرچه میزان شکست ایمپلنت‌های دندانی پایین است، اما اتفاق می‌افتد که اقدامات خاص می‌تواند به طول عمر ایمپلنت دندان کمک کند.

طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت‌های دندانی حداقل 25 سال تخمین زده می‌شود، اگرنه بیشتر.  این امر تا زمانی امکان‌پذیر است که از آن‌ها به‌خوبی مراقبت کنید.  مهم است که به یاد داشته باشید که موارد زیادی بر طول عمر ایمپلنت دندان شما تأثیر می‌گذارد.

عواملی که باعث تأثیر بر طول عمر ایمپلنت دندان می‌شود

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن دلیلی است که به‌طور قابل‌توجهی عمر ایمپلنت دندان را کاهش می‌دهد و احتمال موفقیت کاشت را کاهش می‌دهد.  اگر سیگار می‌کشید و به فکر کاشت ایمپلنت‌های دندانی برای دندان‌های جایگزین هستید، بهتر است شش ماه قبل از عمل آن را ترک کنید تا احتمال نتیجه ماندگاری بهتری داشته باشید. سیگار کشیدن یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای ایمپلنت است.  این به دلیل افزایش سطح نیکوتین است که منجر به کاهش جریان خون در ناحیه ایمپلنت می‌شود.  به‌نوبه خود، این می‌تواند تأثیر منفی بر شانس یکپارچه‌سازی موفقیت‌آمیز ایمپلنت داشته باشد.  پس‌ازآن، ضروری است که همه باهم مصرف نیکوتین را هنگام دریافت ایمپلنت و در طول فرآیند یکپارچگی متوقف کنیم یا حداقل کاهش دهیم.

تراکم استخوان: برای انجام جراحی ایمپلنت دندان معمولاً به استخوان‌های قوی نیاز است.  اگر مشخص شد که استخوان‌ها قادر به‌قرار دادن ایمپلنت‌های دندانی نیستند، برخی از روش‌های پیوند استخوان برای حجیم کردن استخوان وجود دارد تا شمارا قادر به دریافت ایمپلنت کند.

کیفیت استخوان فک شما یک عامل اساسی در میزان موفقیت ایمپلنت‌های دندانی شما است.  هرچه استخوان شما متراکم‌تر و سخت‌تر باشد، شانس شما برای داشتن ایمپلنت موفق بیشتر است.  روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری کیفیت استخوان شما وجود دارد.

زمان جراحی: یکی دیگر از ملاحظات مهم، زمان‌بندی جراحی است.  بر اساس تحقیقات اخیر، مرحله‌بندی عمل در بیش از یک روش با برداشتن دندان، چندین ماه انتظار برای بهبود محل پس از کشیدن دندان و درنهایت کاشت، شانس نتیجه مطلوب را افزایش می‌دهد.

با انجام عمل ایمپلنت فقط در یک نقطه، همه خود را در معرض یکسانی از شکست قرار نمی‌دهند.  هنگام انتخاب دندان‌پزشک برای کاشت ایمپلنت، مطمئن شوید که او آناتومی شمارا بررسی می‌کند تا بهترین گزینه ممکن و ماندگار برای شمارا انتخاب کند.

رعایت رژیم غذایی: رژیم غذایی که بعد از جراحی ایمپلنت مصرف می‌کنید، بر روی یکپارچگی ایمپلنت دندانی موفق تأثیر می‌گذارد.  به مدت سه ماه پس از کاشت ایمپلنت یا طبق توصیه پزشک، بیماران می‌توانند از رژیم غذایی نرم پیروی کنند و جویدن را در ناحیه جراحی متوقف کنند.  حفظ یک رژیم غذایی مغذی و متعادل اغلب برای سلامت جسمانی مفید است و می‌تواند به بهبودی کمک کند.

بهداشت دهان و دندان: به‌عنوان بخشی از درمان پس از جراحی ایمپلنت، اطمینان از بهداشت دهان و دندان خوب و مراقبت صحیح از دندان بسیار مهم است.  مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشوی روزانه به حداقل رساندن احتمال عفونت لثه کمک می‌کند و ایمنی ایمپلنت را به خطر می‌اندازد.

سلامت سیستمیک: به معنای این است که سیستم کلی بدن شما خوب کار کند، یعنی اینکه مشکل دیگری در هیچ کجای بدن خود ازلحاظ جسمی و روحی نداشته باشید، درنتیجه‌این مورد به دوام عمر ایمپلنت دندان شما کمک می‌کند.

تخصص دندان‌پزشک:  تخصص دندان‌پزشک منتخب شما اغلب در میزان موفقیت 100٪ ایمپلنت دندانی نقش دارد.  ایمپلنتی که به‌درستی قرار داده‌شده یا نصب نشده باشد، به‌اندازه ایمپلنتی که با دقت و توجه قرار داده شود، زنده نمی‌ماند.  بنابراین، یک متخصص دندانپزشکی با تخصص کافی انتخاب کنید.

منطقه آسیب‌دیده: محل جراحی نیز بر طول عمر ایمپلنت‌های شما تأثیر می‌گذارد. برای مثال، ایمپلنت‌هایی که در پشت دهان قرار می‌گیرند، فشار جویدن بیشتری را نسبت به ایمپلنت‌های جلویی تحمل می‌کنند.  درنتیجه، ایمپلنت در پشت دهان باید به‌طور مرتب تعویض شود.

مقدار فشاری که بر روی دندان‌های شما وارد می‌شود:  جویدن مواد غذایی سفت و ترد می‌تواند آسیب زیادی به ایمپلنت‌های دندانی شما وارد کند.  این می‌تواند به سایش و پارگی زیادی منجر شود.  از فشار بیش‌ازحد به دندان‌ها باید اجتناب شود.  هرگز از دندان‌های خود استفاده نکنید تا هر چیزی را سخت بازکنید.  به‌آرامی و به‌آرامی بجوید.

کاندیدهای خوب برای موفقیت ایمپلنت دندان بیمارانی هستند که:

بهداشت روزانه دهان و دندان را به‌خوبی رعایت کنید.

به‌طور منظم به دندان‌پزشک آن‌ها مراجعه کنید.

از سیگار کشیدن یا استفاده از تنباکوی خوراکی از هر نوع خودداری کنید.

مصرف الکل را محدود یا اجتناب کنید.

نخ دندان بکشید و لثه‌های سالم را حفظ کنید.

با تیم دندانپزشکی خود از برنامه‌ریزی قبلی تا مراقبت‌های بعد از جراحی به‌خوبی ارتباط برقرار کنید.

زمانی که صحبت از این است که چه کسی کاندیدای مناسب ایمپلنت دهان است، دندانپزشکان انتخابی‌تر می‌شوند.

افزایش آگاهی بیمار از مسائل سیستمیکی که ممکن است با خود همراه داشته باشند و این پتانسیل منجر به عوارض شود.

آموزش مداوم و پیشرفته بالینی برای به دست آوردن برنامه‌ریزی قابل پیش‌بینی، قرار دادن و ترمیم روش‌های پشتیبانی شده با ایمپلنت.

دلیل شماره یک شکست ایمپلنت دندان چیست؟

 شایع‌ترین دلیل شکست ایمپلنت دندان عفونت یا شکست اباتمنت است.  در طول درمان ایمپلنت، عفونت باکتریایی که منجر به شکست ایمپلنت می‌شود، ممکن است رخ دهد.  زمانی که یک پاسخ التهابی همراه با از دست دادن استخوان در بافت‌های نرم اطراف ایمپلنت‌ها رخ می‌دهد، پری ایمپلنتیت نامیده می‌شود.

اگر دستورالعمل‌های دندان‌پزشک خود را به‌دقت دنبال کنید و مشکلات سلامت ثانویه ندارید، ایمپلنت دندانی ناموفق به‌ندرت مشکل‌ساز است.

موفقیت کاشت درمانی به قابلیت‌های درمانی و ادغام بیولوژیکی فرد متکی است.  پیشرفت‌های اخیر فناوری دندانپزشکی به دندان‌پزشک کمک می‌کند.  بااین‌حال ، سلامت و فداکاری کلی فرد برای مراقبت‌های پیگیری برای بقای کاشت اصلی است.

مفهوم پری ایمپلنتیت ممکن است شامل عفونت ناشی از پلاک به دلیل ایجاد پلاک در سطوح در معرض مواد زیستی ایمپلنت باشد.  مراقبت‌های دندانی مونتگومری در حصول اطمینان از اینکه محیط بیومکانیکی بیمار بهترین راه برای جلوگیری از همه مشکلات بالقوه بافت نرم است، پیشرو است.

آیا سن عاملی برای طول عمر ایمپلنت دندان است؟

 به‌طورکلی، به افراد توصیه می‌شود از گذاشتن ایمپلنت‌های قدامی در سن 18 سالگی یا کمتر خودداری کنند.  سن کامل شدن رشد استخوان از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است.  جهش معمول رشد در 12 سالگی برای دختران و در 14 سالگی برای پسران اتفاق می‌افتد.  بااین‌حال، این سن می‌تواند تا 6 سال متفاوت باشد.  بنابراین ، هنگام برنامه‌ریزی برای قرار دادن کاشت دندان در کودک ، این دوره سن مشکل‌ساز از 9 تا 15 سال برای دختران و 11 تا 17 سال برای پسران گسترش می‌یابد.

 مطالعات دیگر حاکی از آن است که برای برخی از افراد ، بهترین زیبایی‌شناسی طولانی‌مدت پس از رسیدن به 25 سالگی پس از رشد فک آن‌ها به دست می‌آید.

درحالی‌که هیچ محدودیت سنی کاشت دندان برای سالمندان وجود ندارد ، بیماران در سال‌های پایانی خود ممکن است این سرمایه‌گذاری را مناسب برای آن‌ها نداشته باشند.  ما می‌دانیم که هنگامی‌که بسیاری از افراد بازنشسته شده‌اند ، آن‌ها دوست دارند وقت بیشتری را برای معاشرت ، خوردن غذای موردعلاقه خود بگذرانند و وقت باکیفیت را با خانواده و دوستان بگذرانند.  این لحظات اغلب با کاشت دندان لذت‌بخش‌تر هستند و از شرمساری و چالش‌هایی که ممکن است دندان مصنوعی متحمل می‌شوند، در امان بماند.

هر چه مشکل بعد از جراحی ایمپلنت زودتر درمان شود، شانس موفقیت شما بیشتر است.

 بلافاصله پس از عمل به‌دقت گوش دهید تا دندان‌پزشک به شما دستورالعمل و راهنمایی می‌دهد.  با ایمپلنت، علاوه بر توصیه متخصص دندانپزشکی، این پنج نکته احتمال ابتلا به عفونت را با بهبود زخم دردهان کاهش می‌دهد.

 مانند مراقبت‌های معمول از دندان‌های طبیعی خود، ایمپلنت‌ها، دندان‌های مصنوعی و بافت لثه خود را تمیز نگه‌دارید.  نخ دندان تاج و پل مخصوصاً برای کمک به شما در زیر و اطراف ایمپلنت‌های دندانی طراحی‌شده است.  دارای دو انتهای نایلونی سفت و یک مرکز فازی است که به‌آرامی سطح ایمپلنت دندان و چینی را که خط لثه را لمس می‌کند بدون اینکه زیاد تهاجمی باشد تمیز می‌کند.

 دندان‌پزشک شما ممکن است یک مسواک بین‌دندانی را توصیه کند که بین دندان‌ها می‌لغزد تا به تمیز کردن گوشه‌ها و شکاف‌های اطراف دندان‌ها، لثه‌ها و پست‌ها کمک کند.

 از خوردن مواد غذایی که پتانسیل بیشتری برای گیرکردن در ناحیه درمان دارند (ذرت، آجیل با پوسته، غذاهای چسبنده و غیره) خودداری کنید.

 به قرارهای بعدی دندانپزشکی خود ادامه دهید.

 به‌طور منظم از شستشوی دهان استفاده کنید.  اگر پلاک و تارتار به‌طور روزانه از دندان‌ها و لثه‌ها پاک نشود، پس از عمل ممکن است عفونت ایجاد شود.

 بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کنید.

راه‌های به حداکثر رساندن طول عمر ایمپلنت دندان:

بسیار شبیه به حداکثر رساندن طول عمر دندان‌های طبیعی شما است.

مسواک زدن حداقل دو بار در روزبه مدت تقریباً دو دقیقه و همچنین تمیز کردن روزانه بین ایمپلنت‌ها و یا دندان‌های طبیعی همیشه توصیه می‌شود.  این کار از ایمپلنت‌ها محافظت می‌کند و از بهداشتی ماندن آن‌ها اطمینان می‌دهد، همچنین احتمال ایجاد پلاک را کاهش می‌دهد.

معاینات منظم دندانی اطمینان حاصل می‌کند که ایمپلنت دندان شما اغلب ارزیابی می‌شود و به‌خوبی یکپارچه‌شده است.  این همچنین به دندان‌پزشک اجازه می‌دهد تا هرگونه مشکل و آسیبی که به تاج وارد می‌شود را زود تشخیص دهد.  با تشخیص زودهنگام هرگونه مشکل، می‌توان آن‌ها را زودتر متوقف کرد و از بروز هرگونه مشکل عمده‌ای که ممکن است نیاز به جایگزینی ایمپلنت داشته باشد، جلوگیری کرد.

نتیجه

با توجه به‌تمامی اطلاعاتی که در این مقاله حاصل شد، برای اینکه بتوانیم عمر ایمپلنت دندان‌های خود را تا جایی که می‌توانیم بیشتر کنیم باید مراقبت‌های قبل، حال و بعد از عمل ایمپلنت را به‌طور مرتب انجام داده تا نتیجه‌ای مطلوب به دست آید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید