روش‌های جرم‌گیری دندان لمینیت شده

روش‌های جرم‌گیری دندان لمینیت شده

لمینیت دندان از روش‌های زیباسازی و کاهش نواقص دندان‌ها می‌باشد. اما ممکن است لمینیت دندان نیز بعد از مدتی دچار جرم و پلاک شوند و زیبایی و تمیزی خود را، از دست دهند، در چنین شرایطی باید دندان‌های لمینیت شده را نیز جرم‌گیری کرد و علاوه بر زیباسازی به بهبود بهداشت و تمیزی آن پرداخت. در این مطلب می‌خواهیم روش‌هایی برای جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده را به شما عزیزان پیشنهاد دهیم. پیش از معرفی روش‌های مناسب برای جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده لازم است به بررسی اساس لمینیت و علل ایجاد جرم بر روی دندان‌های لمینیت شده بپردازیم و سپس به سراغ روش‌های حذف جرم‌ها برویم.

لمینیت دندان چیست؟

لمینیت دندان که گاهی به آن ونیر نیز گفته می‌شود، روکش نازکی است که همرنگ دندان، و جهت بهبود زیبایی لبخند و ظاهر کلی فرد طراحی‌شده است. وقتی قطعات کوچک لمینیت روی دندان‌ها قرار می‌گیرند، باعث تغییر رنگ، شکل، اندازه یا طول دندان‌ها به وضعیت دلخواه فرد می‌شوند. لمینت‌ها به‌جز مزایای زیبایی‌شناختی، مزایای دیگری نیز دارند ازجمله اینکه در مقایسه با مینای دندان، مقاومت و قدرت دندان‌ها را افزایش می‌دهند و با پوشاندن ناهمترازی و سایر عیوب دندان، ردیف دندان‌ها را مرتب و یکنواخت نشان می‌دهند. لمینیت دندان برای شرایطی که دندان اصلی دارای نقایص کانتور، شکل یا رنگ است، گزینه ایده‌آلی است.

علل ایجاد جرم بر روی دندان‌های لمینیت شده چیست؟


این سؤال برای بیشتر افراد مطرح‌شده است که چرا دندان‌های لمینیت شده دچار جرم‌گرفتگی می‌شوند یا علت مراقبت از روکش‌های دندانی چیست؟

مطمئناً مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلیلی که باعث ایجاد جرم و لکه بر روی دندان‌های امینت شده می‌شود عدم توجه به بهداشت دهان و دندان می‌باشد. باید دقت داشته باشید افراد پس از نصب روکش‌های لمینیت بر روی دندان‌های خود لازم است به شکل مداوم از مسواک و نخ دندان استفاده کنند تا از بروز مشکلاتی نظیر تجمع جرم و ایجاد لکه بر روی دندان‌ها جلوگیری کنند. یکی دیگر از دلایل بروز لکه و جرم بر روی دندان‌های لمینیت شده عدم مراجعه به دندان‌پزشک ماهر و باتجربه است. این موضوع بسیار حائز اهمیت است که روکش‌های لمینتی توسط دندان‌پزشکانی نصب شود که از مهارت بالایی برخوردار باشند و بتوانند تناسب بین روکش‌ها و دندان‌ها را در هنگام نصب حفظ کنند. زمانی که افراد به دندانپزشکان غیرمتخصص مراجعه می‌کنند مطمئناً مواد و کیفیت کاشت و نصب روکش‌ها به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند. ممکن است این دندانپزشک ها از مواد بی‌کیفیت برای روکش کردن دندان‌های شما استفاده کنند. این امر یک عامل تأثیرگذار برای بروز جرم و لکه بر روی دندان‌های لمینیت شده می‌باشد. سعی کنید دندانپزشکی را انتخاب کنید که علاوه بر تجربه و تخصص بالا از مواد باکیفیت برای روکش کردن دندان‌های شما بهره بگیرد.

هنگامی‌که افراد پس از نصب روکش‌های لمینتی بر روی دندان‌های خود نسبت به نکات پس از نصب بی‌توجه هستند نباید این انتظار را داشته باشند که لمینیت دندان آن‌ها از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار باشند. یکی از مواردی که بعد از نصب لمینیت بسیار مهم است کاهش مصرف غذا و نوشیدنی‌هایی است که دارای رنگ می‌باشند. به‌عنوان‌مثال مصرف چای، قهوه، انواع نوشابه‌ها را محدود کنید. می‌توانید برای کاهش تأثیر این مواد خوراکی بلافاصله پس از مصرف مسواک بزنید. بعدازاینکه دندان‌های خود را روکش لمینیت کردید لازم است در بازه‌های زمانی که توسط دندانپزشک معین‌شده است برای معاینه وضعیت روکش‌ها به مطب دندانپزشک مراجعه نمایید. افراد باید به این مسئله توجه زیادی داشته باشند، در غیر این صورت ممکن است در صورت بروز مشکل برای روکش‌ها فرایند درمانی را برای مدت‌زمان طولانی به تعویق بیندازید. علی‌الخصوص مشکلاتی که مربوط به جرمگیری دندان‌های لمینیت شده است باید خیلی سریع انجام بگیرد. در غیر اینصورت دندان دچار پوسیدگی و آسیب‌دیدگی می‌شود. اگر دندان لمینیت شده به‌موقع درمان نشود ممکن است تبدیل به عفونت دندانی شود.

روش‌های جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده:

جرم‌گیری یا سفید کردن دندان‌هایی که لمینیت شده‌اند به‌عنوان یک روش زیبایی شناخته می‌شود که برای بهبود و سلامت دندان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. لمینیت ها به‌صورت روکش‌های نازکی هستند، که بر روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرند. باگذشت زمان‌بر اثر عدم توجه به بهداشت دهان و دندان و مصرف نوشیدنی و غذاهای مختلف احتمال دارد که دندان‌ها نیاز به فرایند سفید کردن و جرمگیری داشته باشند. باگذشت زمان ممکن است در دو طرف روکش‌های لمینیت لکه‌هایی ایجاد می‌شود. برای سفید کردن دندان‌های لمیمنت شده نمی‌توانید از روش‌های سفید کردن دندان‌های طبیعی استفاده کنید. یکی از روش‌های جرم‌گیری دندان لمینیت شده این است که می‌توانید با مراجعه به دندانپزشک دندان‌هایی را که در زیر روکش‌های سرامیکی قرارگرفته‌اند را سفید کنید. در حالت کلی سه روش برای جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده وجود دارد. این سه روش عبارت‌اند از سیستم سفید کردن دندان‌ها، استفاده از خمیردندان‌های پولیشی ملایم، مراجعه به دندانپزشک زیبایی

سیستم سفید کردن دندان‌ها

در ابتدای امر باید مشخص کنید لمینتی که بر روی دندان‌های شما قرارگرفته است از چه نوعی می‌باشد. درصورتی‌که روکش به‌کاررفته بر روی دندان‌های شما بافت سبک و شفافی دارد این امکان را خواهید داشت که سفید کردن پشت دندان‌ها را امتحان کنید. زمانی که دندانپزشک تصمیم می‌گیرد بخش پشتی لمینیت هایی را که بر روی دندان‌های شما قرار دارند جرمگیری و سفید کند دندان طبیعی بیمار به شکل طبیعی سفید می‌شود و این امر باعث انعکاس نور در روکش‌ها می‌شود دندان‌ها سفیدتر به نظر می‌رسند. لازم است پیش پیدا کردن روش جرمگیری دندان‌های لمینیت شده با دندانپزشک خود مشورت منید سپس بر اساس نظر او اقدام به انجام این فرایند نمایید.

استفاده از خمیردندان پولیش ملایم

یکی دیگر از روش‌های جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده پیشنهاد می‌شود، استفاده از خمیردندان‌های پولیش است. این خمیردندان‌ها به شکل خاص با ترکیباتی درست‌شده‌اند که می‌توانند لکه‌های جزئی که در لبه‌های روکش‌ها به وجود آمده‌اند را برطرف کنند. این نوع از خمیردندان‌ها به دلیل ترکیبات ویژه می‌توانند جرم و مواد جمع شده بر روی دندان‌های لمینیت شده را از بین ببرند و زیبایی را مجدداً مهمان لبخند شما کنند. درصورتی‌که اطمینان ندارید از چه نوع خمیردندانی استفاده کنید بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کرده و یک مدل مناسب را انتخاب کنید.

دندانپزشک زیبایی

یکی دیگر از روش‌ها برای جرم‌گیری  دندان‌های لمینیت شده و سفید کردن دندان، مراجعه به دندانپزشک می‌باشد. درصورتی‌که روکش‌های دندان شما بیش‌ازاندازه لکه و جرم داشته باشند دندانپزشک می‌تواند با استفاده از روش‌های جرم‌گیری دندان لمینیت شده به‌طور حرفه‌ای  دندان شمارا تمیز کند. درصورتی‌که وضعیت روکش‌ها بسیار بحرانی باشد دندانپزشک اقدام به تعویض روکش‌های لمینتی می‌کند.

بلیچینگ سطح لمینیت دندان

بلیچینگ، یکی از روش‌های مؤثر برای  سفید کردن دندان‌های لمینیت شده به شمار می‌رود و باید قبل بلیچینگ جرم‌گیری انجام شود . در این روش، دندانپزشک یک سری مواد خاص سفیدکننده را از پشت روکش بر روی دندان لمینیت شده قرار می‌دهد.  با استفاده از بلیچینگ می‌توان به‌راحتی جرم و لکه‌های تشکیل‌شده بر روی دندان‌های لمینیت شده را از بین برد. البته قبل از انجام بلیچینگ، بهتر است که با دندانپزشک خود مشورت کنید. بلیچینگ دندان ممکن است برای برخی از افراد مناسب نباشد، به‌خصوص اگر دندان‌های لمینیت شده نیاز به ترمیم داشته باشند. در این صورت، دندانپزشک ممکن است روش‌های جرم‌گیری دندان لمینیت شده بیشتری را به شما توصیه کند.

جرم‌گیری لمینیت در خانه

یکی دیگر از روش‌های جرم‌گیری دندان لمینیت شده، جرم‌گیری‌های خانگی می‌باشد. این کار توصیه نمی‌شود. روکش یک‌لایه نازک است که به جلوی دندان وصل شده است. محصولات سفیدکننده دندان نمی‌توانند به روکش نفوذ کنند و رنگ آن را تغییر دهند. اما دندان‌های طبیعی‌تان را سفید کرده و لبخندتان را نامتعارف می‌کند. به‌علاوه سفیدکننده‌هایی که دندان‌ها را احاطه کرده از پشت به دندان نفوذ کرده و چون روکش شفاف است، روی ظاهر دندان از جلو اثر می‌گذارد و ممکن است ظاهر نامتعارفی ایجاد کند. بنابراین سفید کردن روکش را به دندانپزشک بسپارید.

مراقبت‌ بعد از جرم‌گیری سطح لمینیت دندان

 یکی از مهم‌ترین مراحل پس از جرم‌گیری دندان لمینیت شده، مراقبت‌های بعدازآن است. با رعایت یک سری دستورالعمل‌ها می‌توانید به‌خوبی از دندان‌های لمینیت شده خود مراقبت نمایید. رعایت نکات بهداشت دهان و دندان می‌تواند عمر استفاده از دندان‌های لمینیت شده را افزایش دهد. پس از جرم‌گیری، دندان‌پزشک احتمالاً استفاده از یک خمیردندان با غلظت ملایم را به بیمار توصیه می‌کند. استفاده از این نوع خمیردندان باعث حذف بقایای مواد غذایی از زیر دندان و جلوگیری از تشکیل جرم و پلاک‌های دندانی می‌شود. استفاده از دهان‌شویه در طول روز بعد از هر وعده غذایی، توصیه می‌شود. بعد از جرم‌گیری از مصرف غذا و نوشیدنی‌هایی که باعث کدر شدن روکش دندان می‌شوند باید جلوگیری نمود. در صورت مصرف نوشیدنی‌های رنگی، نیاز است دهان خود را بلافاصله بشویید. استفاده از دهان‌شویه در این شرایط به‌شدت توصیه می‌شود. با رعایت مواردی که در جملات بالا ذکر نمودیم می‌توانید به مدت طولانی‌تری از دندان‌های لمینیت شده خود استفاده نمایید.

بهترین راه برای از بین بردن جرم دندان پیشگیری از ایجاد لک و جرم‌ها می‌باشد که در ادامه‌ به آن اشاره می‌کنیم:

آیا می‌توانم از جرم گرفتن دندان لمینیت شده پیشگیری کنم؟

برخی از غذاها، نوشیدنی‌ها و فعالیت‌های خاص می‌توانند باعث ایجاد لکه در دندان‌های طبیعی ما شوند. برخی از مقصران اصلی این اتفاق قهوه، چای، غذاهای رنگی و سیگار کشیدن هستند. پیری و برخی داروهای خاص نیز می‌توانند تأثیرگذار باشند. آیا همین تغییر رنگ در لمینیت ها نیز اتفاق می‌افتد؟ بسته به میزان متخلخل بودن مواد استفاده‌شده در آن‌ها ممکن است باگذشت زمان کمی تغییر رنگ دهند. مانند دندان‌های طبیعی خود، برای جلوگیری از بیماری لثه و محافظت از روکش‌های خود، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از اهمیت زیادی برخوردار است. سعی کنید از مسواک زدن خیلی شدید که می‌تواند به لمینیت های شما آسیب برساند، خودداری کنید. برای کمک به سالم ماندن روکش‌های خود، باید از این موارد نیز آگاه باشید:

از گاز گرفتن وسایل سفت مانند مداد خودداری کنید

اگر در خواب دندان‌قروچه می‌کنید، از یک محافظ دهانی شبانه استفاده کنید

هنگام ورزش‌های تماسی از محافظ دهانی استفاده کنید

همچنین مهم است که به معاینات منظم دندانپزشکی و پولیش دادن و جرمگیری حرفه‌ای روکش‌های خود ادامه دهید. جرمگیری منظم حرفه‌ای با تجهیزات و محصولات تخصصی دندانپزشکی به حفظ طول عمر روکش‌های شما کمک می‌کند.

عوارض جرمگیری نکردن دندان‌های لمینتی چیست؟

زمانی که به جرمگیری دندان‌های لمینتی اهمیتی داده نشود دندان‌ها دچار پوسیدگی می‌شوند و اگر پوسیدگی درزمانی مناسب رفع نگردد دچار عفونت می‌شود و ممکن است علاوه بر آسیب‌رسانی به دندان پوسیده، به دندان‌های مجاور نیز صدمه بزند.

از دیگر عوارض عدم جرمگیری دندان لمینیت شده تغییر رنگ دندان‌ها و زرد شدن آن‌ها می‌باشد.

زمانی که دندان‌های لمینتی جرمگیری نشوند دهان بوی نامطبوعی می‌گیرد و این بو با مسواک زدن و..از بین نمی‌رود.

بنابراین نیاز است که به‌سلامت دهان و دندان‌ها خصوصاً پس از نصب لمینیت سرامیکی توجه نمود.

بنابراین در این مطلب به بررسی روش‌های جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده اشاره کردیم. جرم‌گیری دندان‌های لمینیت شده موضوع بسیار مهمی می‌باشد که حتماً باید در موقع مشخص و معین به آن به‌طور ویژه توجه شود. اگر دندان‌های شما بعد از لمینیت دچار جرم شده است حتماً به پزشک متخصص مراجعه و برای درمان آن اقدام کنید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید