مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان

مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان

امروزه افراد، علاوه بر سلامت دهان و دندان توجه ویژه‌ای به زیبایی دهان و دندان خود نیز دارند. ایمپلنت دندان یکی از این روش‌ها می‌باشد. افراد، درصورتی‌که دندان خود را در اثر عوامل مختلف ازدست‌داده باشند و یا دندان‌های خراب غیرقابل‌ترمیم داشته باشند می‌توانند از ایمپلنت استفاده کنند. امروزه حوزه ایمپلنت بسیار پیشرفت کرده و شاهد روش‌ها و شیوه‌های جدیدی شده است. ایمپلنت دیجیتال ازجمله پیشرفت‌های جدید و منحصربه‌فرد ایمپلنت در دنیای امروز می‌باشد که به کمک جدیدترین فناوری‌های علم دندانپزشکی انجام می‌شود. در این مطلب می‌خواهیم به مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان بپردازیم و لازمه این موضوع این است که با ایمپلنت دیجیتال و نحوه انجام آن آشنایی داشته باشد. در چند پاراگراف بعدی به بررسی ایمپلنت دیجیتال می‌پردازیم و مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان را بررسی می‌کنیم.

ایمپلنت دیجیتال چیست و چگونه انجام می‌شود؟

ایمپلنت دندان دیجیتال با فناوری سه‌بعدی و بدون جراحی ساخته می‌شود. این نوع ایمپلنت را با توجه به‌اندازه استخوان فک ابتدا در فضای کامپیوتری طراحی می‌کنند سپس با برش حداقلی و بدون بخیه اعمال می‌شود که درد کمتری دارد.  در این روش برای بررسی موقعیت رشته‌های عصبی و وضعیت استخوان فک از مدل‌سازی سه‌بعدی کامپیوتری استفاده می‌کنند. بدین شکل دندانپزشک اطلاعات موردنظر را به دست می‌آورد و ایمپلنت دندان را با کمترین برش یا شکاف در فک انجام می‌دهد. و مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان بسیار زیاد و شگفت‌انگیز می‌باشد.

برای انجام این روش درمانی کاشت ایمپلنت باید مانند روش ایمپلنت ساده شرایط مناسبی داشته باشید. این شرایط عبارت‌اند از:

سلامت دهان و لثه

داشتن استخوان مقاوم فک برای عمل کاشت ایمپلنت (پیوند استخوان در صورت نیاز)

وضعیت نرمال سلامتی عمومی بدن (کنترل بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت)

توانایی رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت دیجیتال

ترک سیگار به مدت ۲ هفته قبل و بعد از ایمپلنت دیجیتال

کاشت دندان دیجیتال با گرفتن عکس‌های اشعه ایکس آغاز می‌شود تا دندانپزشک بر اساس وضعیت دندان‌ها و لثه شما ایمپلنت دیجیتال را به‌صورت سه‌بعدی طراحی کند. در مرحله بعدی دندانپزشک به کمک عکس CBCT وضعیت تراکم‌استخوان فک و قطر آن را بررسی می‌کند تا آمادگی استخوان ناحیه موردنظر را برای قرار دادن پایه ایمپلنت بسنجد. اگر استخوان فک از تراکم و قطر کافی برخوردار نباشد، پیوند استخوان انجام می‌شود. حال وقت آن رسیده که به کمک اسکنر سه‌بعدی از وضعیت دندان و فک بیمار  اطلاعات کافی دریافت شود تا دندانپزشک ایمپلنت دیجیتال را طراحی کند. پس از آماده شدن پایه‌های ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشک به کمک بی‌حسی، برش بسیار کوچک و سطحی روی لثه ایجاد می‌کند تا استخوان فک دیده شود. در این مرحله سوراخ کوچکی روی استخوان فک ایجاد می‌کنند تا پایه ایمپلنت درون آن قرار بگیرد.  پس از اتمام جایگذاری پایه ایمپلنت برخلاف روش سنتی برای بستن شکاف لثه نیاز به بخیه نیست، زیرا برش ایجادشده بسیار کوچک و سطحی است. مراحل بعدی پس از هشت‌تا ۱۲ هفته بعد انجام می‌شود تا در این مدت پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد.


ایمپلنت دیجیتال دندان چقدر زمان می‌برد؟

در این روش، زمان کاشت دندان به حداقل می‌رسد. معمولاً دندانپزشک می‌تواند کاشت هر پایه را در کمتر از ۳۰ یا حتی ۱۵ دقیقه انجام دهد. این در حالی است که جراحی ایمپلنت معمولی در اغلب موارد چندین ساعت طول، روی کار آمدن ایمپلنت‌های دیجیتال، علم دندانپزشکی با شگفتی منحصربه‌فردی مواجه شد. این روش می‌تواند علاوه بر ایجاد طرح لبخند زیبا، شما را در جویدن غذاهای سفت‌وسخت کمک کند. از طرفی ماندگاری این نوع ایمپلنت بسیار بالاست و بدون مراقبت‌های خاص در اغلب موارد تا پایان عمر برای فرد باقی می‌ماند.

قیمت ایمپلنت دیجیتال:

 برخی افراد معتقدند هزینه ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش‌های سنتی بیشتر است، اما باید بگوییم این روش کاشت دندان به زمان کوتاه‌تر و تعداد دفعات مراجعه بسیار محدودتری به دندانپزشک نیاز دارد، از همین رو هزینه کلی آن به‌مراتب از ایمپلنت معمولی کمتر می‌شود. همچنین سرعت عمل بالای کاشت دیجیتال دندان بدون هیچ عوارض جانبی و با بهترین عملکرد جهت حفظ زیبایی دندان‌ها از مهم‌ترین فواید آن است که ارزش پرداخت هزینه سنگین را دارد.

مزایای ایمپلنت دیجیتال:

کاشت ایمپلنت با دقت بالاتر

برش حداقلی، درد و خونریزی کمتر

کوتاه شدن دوره نقاهت

بالا رفتن سرعت مراحل درمان : برای مریض‌هایی که کاملاً دندان‌های بالا و پایین خود را ازدست‌داده‌اند این روش می‌تواند آن‌ها را سریع‌تر به دندان برساند و از مهم‌ترین مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان به شمار می‌رود.

ایجاد ایمپلنت‌های دندانی بسیار طبیعی

بهبود اعتمادبه‌نفس

کاشت چندین پایه ایمپلنت در یک جلسه : از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان آن است که تعداد مراجعات به دندانپزشک نیز به حداقل می‌رسد. در استفاده از روش سنتی ممکن است فرد برای کاشت یک ایمپلنت به مراجعات متعدد تا ۷ بار به دندانپزشک را نیاز داشته باشد؛ اما این در حالی است که درروش ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشک می‌تواند فعالیت‌های بیش‌تری را در هر مرحله از مراجعه شما انجام دهد. درنتیجه می‌توان گفت که با ۳ بار، مراجعه به دندانپزشک می‌توانید به خواسته خود در این رابطه برسید.

روش مناسب کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

کاهش احتمال خطا در پروسه کاشت : یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان،  آن است که کاشت به‌درستی انجام می‌شود و به خطر نمی‌افتد. درروش سنتی کاشت ایمپلنت انجام می‌شود و سپس باید با توجه به ترمیم انجام‌شده برنامه‌ریزی‌های جدیدی انجام شود. در برخی از مواقع ممکن است کاشت انجام‌شده برای تاج در نظر گرفته‌شده مناسب نباشد و این‌گونه است که کاشت به خطر می‌افتد. درروش دیجیتالی اما می‌توان مراحل کاشت را به‌درستی و همزمان برنامه‌ریزی کرد. در این روش دندانپزشک این فرصت را دارد که محل قرارگیری ریشه را به‌درستی مشخص کند تا بتوان به بهترین شکل ممکن از تاج، بریج یا دندان مصنوعی استفاده کرد. به همین دلیل است که در این روش نیازی به کوتاه کردن یا تغییر شکل تاج وجود ندارد.

دقت فوق‌العاده بالا درروش دیجیتال : از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان همچنین دقت بیش‌تری دارد و می‌تواند ثبات بیش‌تری را به بیمار اهدا کند. می‌توان به این نکته اشاره داشت که دقت استفاده از روش دیجیتالی شگفت‌انگیز است. تحقیقات بالینی نشان داده است که انحراف دقت ایمپلنت دیجیتالی تنها ۰.۹ درجه است و این در حالی است که درروش سنتی انحراف کاشت ممکن است از ۲.۵ تا ۴.۹ درجه باشد. دقت بیش‌تر در این سیستم به معنی آن است که دوام نهایی ایمپلنت دندانی نیز بیش‌تر خواهد بود. همین دقت بیش‌تر در استفاده از روش دیجیتالی به این معناست که حتی در موارد پیچیده‌ای که امکان استفاده از ایمپلنت سنتی وجود ندارد، روش دیجیتالی می‌تواند یک جایگزین بسیار مطمئن باشد.

عدم محدودیت در مصرف خوراکی‌ها : یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی و مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان آن است که بیمار به کمک آن می‌تواند همچون یک‌دندان طبیعی با استفاده از ایمپلنت خود هر نوع مواد خوراکی را مصرف کند. ضمن این‌که دندان لمینت شده هرگز دچار پوسیدگی نمی‌شود اما این بدان معنا نیست که دیگر نیازی به دیدار با دندانپزشک یا مسواک زدن نباشد بلکه بعد از لمینت دندان باید بیمار هر ۶ ماه یک‌بار با دندانپزشک خود دیدار داشته باشد و همچنین همواره آن را پاکیزه نگه دارد.

داشتن ثبات و استحکام بسیار بالا: از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان آن است که امکان جابه‌جایی دندان‌های دیگر را به حداقل می‌رساند و آن‌ها را در موقعیت مناسب خود ثابت نگه می‌دارد و امکان ایجاد فشار برای جابه‌جایی دندان‌ها را نمی‌دهد. یکی دیگر از مزایای ایمپلنت دندانی آن است که برخلاف دندان‌های مصنوعی و برخی پروتز دندان هنگام خوردن غذا، عطسه یا سرفه و حتی خندیدن، از دهان خارج نمی‌شود و موجب خجالت‌زدگی فرد نخواهد شد. ایمپلنت دندان برخلاف بریج و دندان‌های مصنوعی بسیار بادوام است. البته این امکان وجود دارد که پس از یک دهه به تعویض تاج آن نیاز داشته باشید اما به‌طورکلی می‌توانید برای یک‌عمر از آن استفاده کنید.

ظاهر طبیعی

عملکرد مشابه با دندان

عدم نیاز به مراقبت‌های ویژه

طول درمان کوتاه‌تر نسبت به روش سنتی: بسیاری از افراد در هنگامی‌که دندانپزشک مشغول انجام پروسه درمانی است استرس زیادی را تحمل می‌کنند. این افراد آن است که به نسبت روش‌های سنتی، زمان بسیار کمتری برای درمان لازم است. طول دوره درمان درروش سنتی برای ایجاد دو ایمپلنت به‌طورمعمول حدود ۱۳۰ دقیقه یا بیش‌تر به طول می‌انجامد اما درروش دیجیتال چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و چنانچه پیش‌تر نیز اشاره کردیم، طول انجام عمل برای کاشت دو ایمپلنت می‌تواند حدود ۲۰ دقیقه به طول بیانجامد. بر اساس منابع پزشکی یکی دیگر از مزایای استفاده از روش دیجیتال آن است که بیمار بسیار سریع‌تر می‌تواند دندان خود را تحویل بگیرد. ازآنجاکه دوره بهبودی درروش دیجیتالی به ۵ تا ۷ روز می‌رسد، فرد می‌تواند بسیار سریع‌تر دندان اصلی خود را تحویل بگیرد. دوره درمان به روش سنتی ممکن است تا ۴ ماه به طول بیانجامد. از بارزترین مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان همین مورد می‌باشد.

آرامش خاطر بیشتر در حین انجام ایمپلنت : یکی دیگر از مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان، آن است که فرد آسودگی بیش‌تری در طول انجام عمل و پس‌ازآن خواهد داشت. بی‌حسی موضعی ایجادشده در این روش سبب می‌شود تا بیمار دچار ناراحتی در طول درمان نشوند. کاهش نیاز به برش‌های جراحی و همچنین بی‌نیازی از ایجاد بخیه نیز ازجمله ویژگی‌های دیگر این روش است که آسودگی خاطر بیمار را موجب می‌شود.

عدم نیاز به بخیه و برش‌های عمیق : درحالی‌که برای سایر روش‌های کاشت دندان نیاز به اجرای روش‌های طولانی و پرهزینه جراحی دارد، در کاشت دیجیتال ایمپلنت این کار با کمترین شیار ایجادشده قابل‌اجرا بوده و نیازی به برداشتن بخشی از لثه یا اجرای مراحل دشوار ندارد. این کار در حدی مختصر و جزئی است که لثه نیاز به بخیه پیدا نمی‌کند و به این جهت، زمان‌ترمیم آن نیز به‌مراتب کوتاه‌تر از سایر روش‌ها است. و مهم‌ترین و بارزترین مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان می‌باشد.

برگشت به فعالیت روزمره بلافاصله بعد از ایمپلنت دیجیتال

جلوگیری از تحلیل استخوان فک بعد از ایمپلنت : از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان، این است که اگر بیمار استخوان کافی داشته باشد، در همان جلسه که دندان کشیده می‌شود ایمپلنت هم گذاشته می‌شود و حتی در مواردی روکش هم گذاشته می‌شود.

روش درمانی مناسب برای افراد دارای عرض و ارتفاع بسیار کم‌استخوان فک 

ذخیره‌سازی آسان اطلاعات و داده‌های مرتبط با ایمپلنت برای دندانپزشک

از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان  مسیر صحیح و با ایجاد نیرو روی فیکسچر در آینده در مسیر صحیح می‌باشد.

اجرای بدون درد: شیوه‌های مختلف کاشت دندان اغلب با درد و مشکلاتی روبرو است که انجام آن‌ها را برای افراد دشوار نموده و امکان بروز عفونت و مشکلات ثانویه را افزایش می‌دهد. از مزایای ایمپلنت دیجیتال یکی هم بدون درد بودن و شیوه اجرای مطمئن و ایمن آن است. با محاسبات انجام‌شده و استفاده از تجهیزات مدرن و روز دنیا در این زمینه، کاشت دندان به این روش با کمترین درد و آسیب اجرا می‌شود و متقاضی کاشت دندان از این نظر با مشکلی روبرو نخواهد بود.

ایمپلنت‌های دیجیتال این مزیت را دارند که بر اساس حالت چهره فرد ساخته شوند. این عمل کاملاً دیجیتالی صورت می‌گیرد. دندانپزشک از تصاویر و اسکن‌های دقیقی استفاده می‌کند تا بتواند اطلاعات بسیار دقیقی در مورد استخوان، عصب‌ها و اجزا داخلی آن به دست آورد. تصاویر سه‌بعدی این امکان را به دندانپزشک می‌دهند تا بتواند در مورد محل قرارگیری ایمپلنت تصمیم‌گیری کند. ایمپلنت دندان در دسته ریشه‌های مصنوعی دندان قرار می‌گیرد که معمولاً آن را با استفاده از «تیتانیوم» می‌سازند. ریشه ساخته‌شده را در استخوان فک می‌کارند. فیکسچرها یا همان قطعاتی که در استخوان فک قرار می‌گیرند در ایمپلنت دیجیتالی و معمولی باهم تفاوتی ندارند. تفاوت اصلی در مورد نحوه پیگیری روند درمان است. برای کاشت دندان به روش دیجیتالی حداقل برش روی فک صورت می‌گیرد. چون همه مراحل به‌دقت و به‌صورت کامپیوتری صورت می‌گیرند، جراح می‌داند که باید در چه مرکزی چه برشی را انجام دهد. این مراحل وقتی به‌راحتی انجام می‌شوند که بیمار مشکل خاصی در فک نداشته باشد، یعنی همه‌چیز به‌صورت نرمال باشد.

بنابراین در این مطلب در مورد مزایای ایمپلنت دیجیتال دندان پرداختیم و مزایای ویژه و کاربردی آن ذکر کردیم امیدوارم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید