ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

یکی از روش‌های نوین ایمپلنت دندان، ایمپلنت دیجیتال ایمپلنت دندان است که مرحله‌های آن به‌وسیله جدیدترین فناوری‌ علم دندانپزشکی صورت می‌گیرد.

درصورتی‌که از کاشت دندان یا جراحی می‌ترسید، ایمپلنت دیجیتال  یک شیوه بدون هیچ‌گونه جراحیمی-باشد. توسعه یافتن علم و همچنین وسیله‌های دندانپزشکی منجر شده تا قسمت‌های گوناگون این رشته با موضوع دیجیتال بیشتر از سال‌های قبل موردتوجه قرار گیرد.

 امروزه افراد  بسیار زیادی از ایمپلنت  دیجیتال استفاده می‌کنند که رضایت آن‌ها در مقایسه به شیوه‌های ایمپلنت سنتی خیلی بیشتر است، ولی این شیوه برای همه افراد مناسب نمی‌باشد و با داشتن  شرایطی خاص صورت می‌گیرد. در این مقاله خواهیم گفت که ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است.

به‌طورکلی ایمپلنت دیجیتال شامل پین‌های کوچکی است که جنس آن تیتانیوم است که داخل استخوان فک قرار می‌گیرد. بنابراین ایمپلنت برای جایگزین کردن دندانه‌ای ازدست‌رفته و برطرف کردن نقص‌های ظاهری دندان استفاده می‌شود. در ادامه شرایط افرادی که می‌توانند ایمپلنت دیجیتالی  را انجام دهند، خواهیم گفت:

افرادی که دارای سلامت بدنی هستند

در  مقاله ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است یکی از نکاتی که مهم است داشتن سلامت بدنی است. همچنین داشتن لثه‌های سالم و همچنین سلامت کامل بدن و میزان کافی استخوان برای جوش خوردن ازجمله مهم‌ترین شرایطی است که حتماً افراد دارا باشند.

 برخی از افراد درصورتی‌که  استخوان فکشان را ازدست‌داده باشند که فقط راه موجود برای درمان ایمپلنت دندان  خواهد بود اما  قبل از انجام دادن ایمپلنت باید استخوان‌ها به شیوه مناسبی بازسازی شود.

همکاری مطلوب در حفظ بهداشت

در این قسمت از مقاله ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است به بهداشت دهان و دندان می-پردازیم.  فرد حتماً همکاری لازم برای مراقبت از دهان و دندان خود را داشته باشد. به‌طورکلی استفاده کردن از نخ دندان، مسواک زدن و همچنین دهان‌شویه منجر به رعایت بهداشت دهان و دندان می‌شود و درصورتی‌که  موارد گفته‌شده را رعایت کنید، می‌توانید ایمپلنتی بادوام بیشتری داشته باشید.

درصورتی‌که  یک جسم خارجی دردهان داشته باشید و همچنین بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید حتماً این جسم عفونت خواهد کرد و مشکلاتی را برای شما پیش خواهد آورد. بر اساس آمارهای به‌دست‌آمده بیش از ٢٠ درصد اشخاص که همکاری مناسبی در رعایت بهداشت دهان ندارند پس از چندین سال پایه ایمپلنت دردهانشان عفونت خواهد کرد.

مراجعه کردن به دندان‌پزشک به‌صورت دوره‌ای

در نظر داشته باشید که مراجعه کردن دوره‌ای به دندان‌پزشک ازجمله اساسی‌ترین اساس مراقبت  کردن از ایمپلنت دیجیتالی است. بنابراین پزشک در مراجعات دوره‌ای وضعیت پایه و روکش فرد  را وارسی می‌کند و اگر احتیاج به جرم‌گیری داشته باشد  به‌طورکلی آن را انجام می‌دهد.

مراحل انجام دادن ایمپلنت دیجیتال

در این قسمت از مقاله ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است به مراحل انجام ایمپلنت دیجیتال می‌پردازیم. به‌طورکلی ایمپلنت دیجیتال با انجام رادیوگرافی سی بی سی تی صورت می‌گیرد. با در نظر داشتن به اینکه، رادیوگرافی سی بی سی تی، دندان‌پزشک مقدار حجم استخوان فک را اندازه‌گیری کرده و بهترین نمونه ایمپلنت را ازلحاظ  قطر و طول معین می‌کند.

در شیوه ایمپلنت دیجیتال، به علت اینکه قبل از عمل جراحی، دهان فرد به‌وسیله رادیوگرافی اسکن می‌شود، نخست مطلوب‌ترین مکان برای کاشتن ایمپلنت در استخوان فک شناسایی‌شده و درنتیجه طرح پایانی تائید می‌شود. بعدازاینکه ایمپلنت در استخوان فک قرار گذاشته شد، روکش دندان را بر روی آن قرار می‌دهند.

در نظر داشته باشید که قرار دادن زودهنگام روکش بر روی دندان باعث می‌شود که آسیب کمتری به لثه‌ها وارد شود. با ما همراه باشید تا مراحل انجام ایمپلنت دیجیتال گفته شود.

 در مرحله اول به‌وسیله اسکنر دهانی که توانایی گرفتن ۳ هزار عکس را در هر ثانیه دارند، تصویر دیجیتال تهیه می‌شود که تمام آناتومی دندان و همچنین ساختار لثه را ثبت خواهد کرد.

در مرحله دوم برای ضبط دقیق‌تر آناتومی استخوان و همچنین دندان‌ها، در مرحله دوم ابتدا یک سی‌تی‌اسکن پرتو مخروطی صورت می‌گیرد. در نظر داشته باشید که درسی‌تی‌اسکن، ساختاری سه‌بعدی از استخوان، سینوس‌ها و همچنین اعصاب به دست می‌آیند. بعدازآن تصویرهای مرحله یک و دو با یکدیگر ترکیب می‌شود و از دندان‌ها و استخوان دهان بیمار، مدلی سه‌بعدی به وجود می‌آورند.

در مرحله سوم بعد از بررسی‌های موردنیاز، ایمپلنت قرار داده می‌شود. بعدازاین مرحله نوع قطر و طول ایمپلنت مشخص می‌شود. بعدازاینکه دندان‌پزشک طرح موردنظر را تصویب کرد،  قسمت بعدی صورت خواهد گرفت.

در مرحله چهارم  این به کمک CAD-CAM یک نمونه کار به شکل قالب پلاستیکی صورت می‌گیرد. در این مرحله برای قرار دادن ایمپلنت پایانی بسیار کمک خواهد کرد. سپس نمونه کار آماده‌شده دردهان بیمار قرار می‌دهند تا بدون برش ایمپلنت داخل محل موردنظر قرار گیرد.

 در مرحله پنجم این برای به دست آوردن شکل لثه و موقعیت کاشت، دوباره از اسکنر داخل دهانی به کار می‌گیرند که برای ثبت دقیق محل ایمپلنت دندان، از نوعی پست مخصوص استفاده می‌شود.

در مرحله ششم که مرحله آخر است، در زمان جراحی و بلافاصله پس از قرار دادن ایمپلنت، روکشی موقت که دارای ظاهری طبیعی است، برای بیمار قرار می‌دهند. بنابراین در شیوه ایمپلنت دیجیتال بیمار یک روز نیز بدون دندان نخواهد ماند.

 چه افرادی دارای شرایط انجام ایمپلنت دیجیتال هستند؟

 در مقاله ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است  خواهیم گفت که ایمپلنت دندان دیجیتال برای اشخاص زیر مورد بسیار مناسبی خواهد بود:

افرادی که دارای فشارخون بالا هستند، به علت این‌که احتمال دارد شدت خون‌ریزی زیاد باشد، توانایی  به‌کارگیری از ایمپلنت سنتی نخواهند داشت ولی این افراد  مورد بسیار مناسبی برای انجام دادن ایمپلنت دیجیتال هستند، زیرا در این روش درمان میزان کمتری سطح تهاجم در مقایسه با شیوه سنتی صورت خواهد گرفت.

افرادی که مبتلابه  بیماری دیابت هستند باید در این مورد با دندان‌پزشک مشورت کرده و اگر که دندان‌پزشک تشخیص دادند، می‌توانند با رعایت کردن دستورات ویژه دندان‌پزشک خواهند توانست از این شیوه را به‌کارگیرند.

افراد سیگاری که به علت سیگار کشیدن آسیب‌هایی جبران‌ناپذیر به دندانه‌ای خود وارد کرده‌اند خواهند توانست  از این شیوه استفاده کنند. بنابراین افراد سیگاری که قصد ترک سیگار را ندارند و همچنین می‌خواهند دندان‌ زیبایی داشته باشند، این شیوه برای آن‌ها بسیار مناسب خواهد بود.

همچنین بعضی از بیمارانی که به علت  کوتاه بودن استخوان فک ن احتیاج به جراحی‌ دارند، این شیوه بهترین راه‌حل است.

افرادی که از جراحی کاشت دندان به شیوه سنتی می‌ترسند، کاشت دیجیتالی پیشنهاد می‌شود. کسانی که به بیماری‌های خاص دهان و دندان دچار هستند و  با توجه به اینکه بهبود زخم‌های دهانی آن‌ها با تأخیر است این شیوه پیشنهاد می‌شود.  بنابراین با توجه به اینکه کمترین آسیب به استخوان فک وارد می‌شود، زمان بهبودی کوتاه‌تر می‌شود.

هزینه‌های مربوط به کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

در این قسمت از مقاله ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است  به هزینه‌های مربوط به ایمپلنت دیجیتال می‌پردازیم. در نظر داشته باشید که ایمپلنت دیجیتال دندان مزیت‌های قابل‌توجهی نسبت ‌به ایمپلنت  معمولی دارد، به همین علت باید هزینه بیشتری بپردازید.

 دقت داشته باشید که برند مطلوب، جنس و همچنین کیفیت روکش در این شیوه،‌ قابل‌توجه است. بنابراین برای اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ایمپلنت دیجیتال باید با  دندان‌پزشک موردنظر خود مراجعه کرده و اطلاعات موردنیاز را از دندان‌پزشک خود بگیرید.  در ادامه دلایلی که هزینه ایمپلنت دیجیتال بیشتر است را خواهیم گفت:

با توجه به اینکه دستگاه‌های بسیار توسعه‌یافته و همچنین به‌صورت بسیار دقیقی در این شیوه به کار گرفته‌شده است.

در تهران فقط چند مرکز معتبر برای انجام  این شیوه وجود دارد.

در نظر داشته باشید که ارز دولتی به موادی که در این شیوه به کار گرفته مشود، تعلق نمی‌گیرد، چراکه از خارج کشور وارد می‌شوند.

با توجه به اینکه برای کاشتن ایمپلنت دیجیتال، به تجربه و همچنین تخصص بیشتری احتیاج است،‌ بنابراین حق‌العمل دندان‌پزشک در این شیوه بیشتر خواهد بود.

در نظر داشته باشید که تحویل روکش و  پروتز دائم آن، با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد.

مزیت‌های ایمپلنت دندان

 در این بخش از مقاله ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است به مزیت‌ها و همچنین فواید آن می‌پردازیم. با توجه به اینکه در این شیوه دندان‌پزشک با آرامش بیشتری درمان را انجام می‌دهد و در آخر خطای کار انجام‌شده توسط دندان‌پزشک به صفر می‌رسد. به علت به‌کارگیری از امکانات توسعه‌یافته، نصب کردن ایمپلنت در بهترین محل فک قرار خواهد گرفت که در زیر به وارسی آن صورت خواهد گرفت:

زمان کوتاه‌تر ازجمله مزیت‌های مهم  این شیوه درمانی است. بنابراین کاشت ایمپلنت دندان به شیوه معمولی  شاید به مدت‌زمان ۱۳۰ دقیقه یا حتی بیشتر احتیاج داشته باشد، درصورتی‌که کاشت ایمپلنت دیجیتال در مدت‌زمان نیم ساعت تمام می‌شود. پس در کاشت ایمپلنت دندان به  شیوه دیجیتال، دندان موقت در همان روز آماده خواهد شد.

در نظر داشته باشید که مقدار ویزیت کمتری برای کاشت ایمپلنت به شیوه دیجیتال خواهد بود، چراکه در ایمپلنت معمولی تا تمام شدن کار نزدیک به ۷ جلسه  نیاز است که به پزشک مراجعه کنید. ولی در ایمپلنت دیجیتال مقدار وقت کمتری از بیمار گرفته می‌شود و نزدیک به ۳ جلسه باید به دندانپزشکی مراجعه کنید.

ایمپلنت دندان دیجیتالی برای چه افرادی مناسب نخواهد بود؟

 در ادامه مقاله ایمپلنت دیجیتالی برای چه کسانی مناسب است در مورد افرادی که نمی‌توانند از ایمپلنت دیجیتالی استفاده کنند، صحبت کنیم. به‌طورکلی ٩٥درصد کسانی که دندان‌های خود را ازدست‌داده‌اند خواهند توانست بدون داشتن نگرانی، ایمپلنت را انجام دهند.

 اگر فرد سلامت عمومی داشته باشد علتی برای کاشته نشدن ایمپلنت وجود نخواهد داشت. اما چندین شرایط و همچنین بیماری خاص وجود  خواهد داشت که احتمال دارد ایمپلنت را با شکست  روبه‌رو شود. در ادامه چند مورد گفته خواهد شد.

دیابت کنترل نشده

ازجمله افرادی که توانایی انجام ایمپلنت دندان ندارند، افرادی هستند که  مبتلابه دیابت کنترل نشده هستند.  درواقع انجام ایمپلنت نه‌تنها برای بیمارانی که  مبتلابه دیابت هستند، هیچ‌گونه خطری نخواهد داشت و حتی کاشت دندان منجر به حفظ سلامت دهان و دندان نیز خواهد شد. ولی محدودیت‌هایی برای همچنین افرادی که  مبتلابه دیابت کنترل نشده هستند، وجود خواهد داشت و آن‌هم  احتمال دارد بعد از کاشت ایمپلنت باعث بیماری لثه و همچنین  عفونت بشوند.

ضربان قلب نامنظم و همچنین غیرقابل‌کنترل

گروهی از افراد که نمی‌توانند ایمپلنت انجام بدهند بیمارانی هستند که دچار ضربان قلب نامنظم و غیرقابل‌کنترل دارند. بنابراین  نامنظم بودن ضربان قلب ممکن است بارداری باشد که در این شرایط شخص انجام ایمپلنت دندان را ندارد.

معایب ایمپلنت دیجیتال

در این قسمت از ایمپلنت دیجیتالی برای چه کسانی مناسب است به معایب ایمپلنت دیجیتال می‌پردازیم. درواقع در این شیوه درمانی مزیت‌های قابل‌توجهی وجود دارد و همچنین درمان ایمپلنت دیجیتال یک درمان تخصصی است ، ولی بااین‌حال  معایبی نیز دارد که به آن اشاره خواهیم کرد:

در نظر داشته باشید که ایمپلنت دیجیتال هزینه بسیار زیادتری در مقایسه با کاشت ایمپلنت دندان به روش معمولی خواهد داشت.

 در این شیوه درمانی نیاز به یک لابراتوار بسیار ماهر و خاص  دارد.

طراحی کردن و همچنین عملیات‌های قبل از انجام کاشت ایمپلنت دندان بسیار طولانی است.

توجه داشته باشید که در ایمپلنت دیجیتال به  سیستم‌های مخصوص، اسکنر و همچنین نرم‌افزار ویژه احتیاج  دارد.

مواد مورداحتیاج در این جراحی، از خارج از کشور تأمین می‌شود.

کلینیک‌هایی که این نمونه ایمپلنت را انجام می‌دهند، بسیار محدود است.

سخن پایانی

همان‌طور که در ابتدای مقاله ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است گفته شد، درواقع ایمپلنت دندان با قرار دادن یک ریشه دندان مصنوعی که اغلب از جنس تیتانیوم است که در داخل استخوان فک قرارگرفته می‌شود.

اگر شخصی  یک یا چند دندان دائمی خود را ازدست‌داده باشد و بخواهد ازلحاظ ظاهری زیباتر باشد، به‌احتمال‌زیاد دندان‌پزشک، ایمپلنت دندان تجویز  خواهد کرد. بنابراین پایه تیتانیوم ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک قرارگرفته و همچنین یک زیرساخت بسیار محکم را برای دندانتان به وجود خواهد آورد.

در حال حاضر شیوه‌های درمانی گوناگونی وجود دارد که می‌تواند به شخص کمک کند تا جایگزینی برای  دندان ازدست‌رفته خود داشته باشد. بنابراین ازجمله شیوه‌های دائمی برای رسیدن به این هدف، استفاده از ایمپلنت دیجیتالی است. در این مقاله سعی شد تا تمام نکات مربوط گفته شود، امیدواریم از آن بهره‌مند شده باشید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید