دلایل پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت

در حال حاضر روش های مختلفی برای ترمیم دندان ها وجود دارد که هریک از آن ها دارای مزایای مختلفی می باشند.این روش های ترمیم شامل رفع تیرگی ، لک و یا زرد شدن دندان ها ، ایجاد لبخند زیباتر با منظم شدن دندان ها در کنار یکدیگر ، رفع هرگونه آسیب هایی همچون لب پر شدن یا شکستگی و... می شود. کامپوزیت دندان از جمله بهترین روش های ترمیم دندان است که امروزه در کلینیک های دندانپزشکی از آن برای رفع عیوب ظاهری دندان ها استفاده می شود.اما یکی از سوالات رایج برای افرادی که قصد انجام کامپوزیت دندان دارند این است که آیا این روش سبب پوسیدگی دندان های طبیعی می شود یا خیر؟در این مقاله به طور مفصل به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.


کامپوزیت دندان چیست؟

در واقع در این روش از مواد کامپوزیتی که از قدیم برای پر کردن دندان ها استفاده می شود ، بهره گرفته می شود.این کار با قرارگیری این مواد بر روی دندان ها انجام می شود و پس از ایجاد فرم مورد نظر توسط دندانپزشک با استفاده از اشعه بنفش بر روی دندان ها فیکس و محکم خواهد شد.نکته قابل توجه در روش کامپوزیت دندان این است که در این روش همچون روش لمینت دندان می توان از طیف رنگی مختلفی برای انجام کامپوزیت دندان به منظور جلوه طبیعی تر آن را در دهان استفاده کرد.با این کار پوششی نازک بر روی دندان های طبیعی قرار خواهد گرفت که این کار سبب پوشش تمامی عیوب ظاهری همچون تغییر رنگ دندان ها ، شکستگی ها و لب پر شدن دندان ها و... می شود.


آیا روش کامپوزیت سبب پوسیدگی دندان ها می شود؟

به طور کلی اگر بخواهیم درباره پوسیدگی دندان پس از انجام کامپوزیت صحبت کنیم ، کلیه علل و دلایل آن مرتبط با عدم مراقبت های بهداشتی پس از کامپوزیت دندان و یا اجرای غیر اصولی این روش می باشد.با توجه به اینکه مواد کامپوزیتی سازگاری کاملی با دندان ها دارند، بنابراین هیچ مشکلی برای دندان ها ایجاد نخواهند کرد و علل پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت دندان از جای دیگری نشات می گیرد.

کامپوزیت دندان


مهم ترین علل پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت

2 نکته اشاره شده از جمله مهم ترین دلایل بروز این اتفاق می باشد.اما به جز موارد اشاره شده دلایل دیگری هم سبب بروز این اتفاق می شود که در ادامه درباره آن ها صحبت خواهیم نمود:


1.عدم بررسی و معاینه دندان ها پیش از کامپوزیت

یکی از مسائلی که پیش از انجام کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار می گیرد ، معاینه دندان و لثه ها می باشد.در صورتی که حتی یک دندان دچار مشکلاتی اعم از پوسیدگی های جزئی باشد با توجه به این که پس از کامپوزیت دندان دید درستی برای سلامت دندان های طبیعی وجود ندارد ممکن است به مرور زمان و با پیشرفت پوسیدگی این موضوع سبب آسیب جدی به سایر دندان ها شود.با بروز این اتفاق است که فرد درد پس از کامپوزیت دندان را در دهان خود احساس خواهد کرد.


پس به دلیل دید نداشتن درست به دندان های طبیعی پس از کامپوزیت دندان نیاز است دندانپزشک قبل از انجام این روش از سلامت کلیه دندان های طبیعی مطمئن و در صورت هرگونه آسیب یا پوسیدگی اقدام به رفع آن و سپس این روش را اجرا نماید.


2.عدم مراقبت های بهداشتی

موضوع مهم دیگری که پس از انجام کامپوزیت دندان باید به آن دقت کرد این است که لایه کامپوزیتی پس از قرارگیری بر روی دندان به عنوان یک جسم خارجی مستعد رشد میکروب است که در صورت عدم نکات بهداشتی همچون مسواک زدن و یا استفاده از نخ دندان ، احتمال پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهد.با توجه به این موضوع ممکن است برخی از افراد پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت را به این موضوع ربط دهند که در واقع دلیل اصلی این اتفاق کامپوزیت دندان نبوده و تنها به مراقبت های بهداشتی برای سلامت دهان و دندان بر می گردد.


3.عدم انجام ترمیم کامپوزیت دندان

روش کامپوزیت دندان همچون سایر روش ها نیازمند چکاپ و ترمیم می باشد.بسیاری از مشکلات به وجود آمده در این روش را ممکن است فرد به آن آگاه نباشد و تنها دندانپزشک پس از معاینه و بررسی متوجه آن ها شود.با توجه به اینکه احتمال آسیب به کامپوزیت دندان در طی زمان وجود دارد، در صورت عدم ترمیم به موقع آن ها احتمال پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهد.بنابراین معاینه دو بار در سال و یا سالیانه جهت ترمیم کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک امر مهمی است که باید به آن توجه شود.این موضوع کمک زیادی به افزایش طول عمر کامپوزیت دندان می کند.

پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت


4.حساسیت دندان های طبیعی به کامپوزیت ها

شرایط دهان و دندان هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و ممکن است برخی از روش ها برای فرد مشکلاتی را ایجاد کند. به طور مثال برخی افراد دچار حساسیت و آلرژی به مواد کامپوزیتی هستند که این موضوع ممکن است در کوتاه مدت و یا بلند مدل خود را نشان بدهد.البته امروزه مواد کامپوزیتی دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و بروز حساسیت در افراد را به حداقل رسانده است.در صورت ایجاد حساسیت لثه و دندان ها به مواد کامپوزیت دندان احتمال پوسیدگی دندان افزایش می یابد.


5.عدم مراقبت صحیح از کامپوزیت دندان

یکی از مسائلی که دندانپزشک پس از انجام کامپوزیت دندان به طول کامل اقدام به توضیح آن می نماید ، توجه به سبک تغذیه و مراقبت از وینر کامپوزیت ها جهت عدم آسیب به آن ها می باشد. جویدن و گاز زدن محکم مواد غذایی به خصوص موادی که سفت و محکم هستند موجب آسیب به کامپوزیت دندان شده و این موضوع احتمال آسیب و پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهد. علاوه بر این نوشیدن مایعات بسیار سرد و یا گرم نیز احتمال آسیب و ترک خوردن کامپوزیت دندان را افزایش می دهد که این عادات بایستی ترک شود.به جز موارد اشاره شده استعمال دخانیات و یا مصرف مواد غذایی همچون قهوه و نوشابه به مرور زمان سبب آسیب به کامپوزیت دندان می شود که این موضوع احتمال پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهد.


جمع بندی پایانی

آنچه که می بایست در ارتباط با پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت اشاره کرد این است که انجام این روش به نوبه خود سبب بروز این اتفاق نیست و سایر علل به ویژه مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان است که در صورت عدم انجام درست موجب پوسیدگی دندان ها خواهد شد.علاوه بر این انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی معتبر و انجام این کار توسط دندانپزشک متخصص کامپوزیت دندان همگی نقش تعیین کننده ای در عدم پوسیدگی دندان ها پس از این روش ترمیمی دارند.


اگر قصد انجام کامپوزیت دندان و یا سایر روش های ترمیمی از جمله لمینت دندان ، ایمپلنت دندان و... را دارید ، جهت مشاوره و یا تعیین وقت قبلی می توانید با کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر مصطفی حیدری در ارتباط باشید.


اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید