آیا روش ایمپلنت دندان درد دارد؟

همانطور که می دانید یکی از بهترین روش ها برای بازگشت دندان های خراب و یا افتاده در دهان ایمپلنت دندان می باشد.این روش با توجه به ویژگی هایی که دارد بهترین جایگزین برای سایر روش های قدیمی از جمله استفاده از دندان مصنوعی و... می باشد.آنچه که درباره این روش درمانی زیبایی مطرح است این است که با توجه به اینکه برای انجام این کار نیاز به باز کردن بافت لثه و پیوند ایمپلنت با استخوان فک می باشد و به نوعی جراحی محسوب می شود ، میزان دردی است که در حین انجام و بعد از آن ممکن است افراد آن را حس کنند. بر اساس همین موضوع در ادامه این مقاله درباره درد ایمپلنت دندان توضیحاتی به شما ارائه خواهیم داد.


میزان درد ایمپلنت دندان چقدر است؟

اگر بخواهیم درباره میزان درد ایمپلنت دندان توضیح دهیم بایستی گفت طبیعتا این روش همانند سایر روش های جراحی درمانی و زیبایی با درد همراه می باشد اما میزان درد آن ممکن است در افراد مختلف بسته به شرایط بدنی و مقاومت آن ها در برابر درد متغیر باشد.اما عموما با توجه به این که برای انجام این کار از بی حسی های موضعی استفاده می شود ، اغلب افراد در حین انجام ایمپلنت دندان درد چندانی را متحمل نخواهند شد.این بدان معناست که انجام کارهای دیگر همچون کشیدن دندان ممکن است درد بیشتری داشته باشد تا این که فرد بخواهد اقدام به انجام ایمپلنت دندان نماید.


اما در بیشتر افراد ایجاد درد درست بعد از پایان روند انجام کار و از بین رفتن بی حسی موضعی تشدید شده و ممکن است تا چند روز ادامه پیدا کند که دندانپزشک برای کم کردن میزان درد عموما داروهای مسکن همچون ایبوبروفن را برای فرد تجویز می کند.البته مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به خصوص در هفته های اول همچون خوردن و آشامیدن ، نحوه صحیح مسواک زدن و... نقش مهمی در میزان درد بعد از ایمپلنت دندان خواهد داشت.


دلایل مختلفی وجود دارد که به واسطه آن فرد ممکن است درد بسیار زیادی را تحمل کند که این دلایل عبارتند از:


درد ایمپلنت دندان


1.پایه ایمپلنت دندان لق شود

یکی از مسائلی که دندانپزشک پیش از انجام ایمپلنت دندان آن را مورد بررسی قرار می دهد میزان تراکم بافت استخوانی در ناحیه فک به منظور جوش خوردن درست پایه ایمپلنت در دهان می باشد.چنانچه فرد بافت استخوان کم تراکمی داشته باشد می بایست اقدام به انجام پیوند استخوان قبل از انجام ایمپلنت دندان برای فرد نمود. در صورت عدم انجام این کار و یا عدم اصولی آن توسط دندانپزشک امکان ایجاد لق شدن پایه و در نتیجه تشدید درد پس از ایمپلنت دندان وجود دارد.بنابراین برای انجام این روش درمانی می بایست حتما کلیه مراحل آن توسط دندانپزشک متخصص ایمپلنت دندان صورت گیرد.


2.شل شدن پیچ ایمپلنت

برای اتصال صحیح روکش دندانی که به پایه ایمپلنت دندان متصل می شود از پیچ مخصوصی به نام هیلینگ کپ استفاده می شود.چنانچه این پیچ به هر دلیلی به درستی سر جای خود قرار نگرفته باشد و یا محکم بسته نشود ، احتمال شل شدن آن وجود دارد. برای برطرف کردن این مشکل می بایست این پیچ توسط دندانپزشک از جای خود برداشته ، تمیز و مجددا محکم شود.بستن و محکم کردن این پیچ ممکن است با درد همراه باشد.


3.ایجاد عفونت لثه

عدم مراقبت های پس از ایمپلنت دندان و یا انجام ایمپلنت دندان به صورت غیر اصولی و در محیط غیر بهداشتی موجب ایجاد عفونت می شود.با توجه به اینکه لثه ها برای انجام ایمپلنت دندان شکافته می شود ، در صورت عدم مراقبت های بهداشتی توسط دندانپزشک و یا محیط غیر بهداشتی دندانپزشکی ، احتمال عفونت افزایش می یابد. با توجه به این موضوع می بایست به این نکته مهم اشاره کرد که انجام ایمپلنت دندان می بایست حتما توسط دندانپزشک متخصص انجام گیرد. علاوه بر این در صورت عدم مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان طی روزهای اولیه که توسط دندانپزشک تجویز می شود ، احتمال عفونت و تشدید درد افزایش می یابد.


4.عدم موفقیت جراحی ایمپلنت دندان و پس زدن آن

ممکن است بر اساس دلایل مختلف عمل ایمپلنت دندان بر روی افراد با شکست مواجه شود و بدن به طور طبیعی آن را پس بزند.این موضوع به دلیل عدم جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت دندان به وجود می آید که خود با درد زیادی همراه می باشد.این موضوع به میزان زیادی به شرایط بدنی افراد بر می گردد.یکی از اصلی ترین دلایل این اتفاق وجود حساسیت و یا آلرژی به متریال به کار رفته در ایمپلنت دندان می باشد. استفاده از بهترین برند های ایمپلنت دندان توسط دندانپزشکی های معتبر یکی از موضوعات عدم به وجود آمدن این موضوع می باشد.علاوه بر این مشکلات ژنتیکی در افراد ، عدم مراقبت های بهداشتی ، حساسیت بدنی افراد به اجسام خارجی ، استعمال زیاد دخانیات و... از دیگر عوامل بروز پس زدن ایمپلنت دندان توسط بدن در افراد می باشد.


ایمپلنت دندان


برای کاهش درد ایمپلنت دندان چه کنیم؟

تشخیص دلیل اصلی ایجاد درد ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک متخصص اولین موضوعی است که می بایست به آن پرداخته شود.پس از تشخیص می توان بر اساس مشکل اقدام به درمان آن نمود.اما به طور کلی برای تسکین درد ایمپلنت دندان می توان از راهکارهای زیر(پس از مشورت با دندانپزشک)استفاده نمود:

✔ مصرف داروهای آرام بخش و تسکین دهنده درد پس از ایمپلنت دندان

✔ استفاده از غذا های نرم (غذاها و نوشیدنی ها نباید داغ باشند)

✔ انتخاب کلینیک دندانپزشکی معتبر و دندانپزشک متخصص

✔ استفاده از کمپرس یخ

✔ عدم استعمال دخانیات از جمله سیگار ، قلیان و...

✔ قرقره کردن آب نمک پس از ایمپلنت دندان

✔ گذراندن دوران نقاهت همراه با استراحت کافی


در صورتی که پس از ایمپلنت دندان درد زیادی را احساس می کنید بهتر است جهت بررسی و معاینه وضعیت به دندانپزشک خود مراجعه نموده تا علت آن بررسی و بهترین راهکار برای بهبود درد تجویز گردد.


در پایان اگر قصد انجام ایمپلنت دندان و یا سایر روش های زیبایی همچون لمینت دندان ، کامپوزیت دندان و... را دارید می توانید جهت مشاوره و تعیین وقت قبلی با کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر حیدری در ارتباط باشید.


اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید