چه کسانی نمی توانند از روش ایمپلنت دندان استفاده نمایند؟

یکی از شایع ترین و رایج ترین مشکلات دندان به خصوص با افزایش سن ، لق شدن و افتادن آن ها می باشد.این موضوع به دلایل گوناگون از جمله عدم رسیدگی صحیح و مراقبت های اصولی از دندان ، تحلیل استخوان فک و لثه ها ، آسیب های فیزیکی و... به وجود می آید.همانطور که مشخص است بروز این وضعیت افراد را درگیر بسیاری از مشکلات می کند که این معضلات شامل مشکلات تغذیه ای و گوارشی ، تغییرات ظاهری منفی و سایر موارد می شود.


با توجه به اینکه بروز چنین مشکلاتی امری شایع است امروزه روش هایی از جمله ایمپلنت دندان برای حل چنین مشکلاتی استفاده می شود.در گذشته روش رایج برای حل این مشکل استفاده از دندان مصنوعی بود که همانطور که می دانید این کار دارای معایب و مشکلات بسیاری بود.اما انجام ایمپلنت دندان چه از نظر زیبایی چه از نظر درمانی جز بهترین روش های معضل افتادن دندان ها می باشد.


اما افرادی که امروزه به فکر انجام ایمپلنت دندان هستند ، سوالاتی را در ذهن خود مجسم می کنند. قیمت ایمپلنت دندان ، انتخاب دندانپزشک مجرب جهت انجام این روش ، مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان و... همه و همه جز سوالاتی است که افراد پیش از انجام این کار در ذهن خود با آن مواجه هستند. یکی از مهم ترین سوالات افراد این است که آیا انجام این روش برای آن ها امکان پذیر است یا خیر؟نکته ای که در خصوص این موضوع و تمام روش های زیبایی و درمانی مشخص می باشد این است که انجام هر روشی برای هر فرد میسر نبوده که این موضوع بنا به شرایط فرد مشخص خواهد شد.ما در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم تا بتوانیم مشخص کنیم چه کسانی می توانند از روش ایمپلنت دندان استفاده نمایند و چه کسانی قادر به انجام این کار نمی باشند.


ایمپلنت دندان چیست؟

با استفاده از این روش شما می توانید دندان هایی مشابه با دندان طبیعی از دست رفته خود را داشته باشید.این کار با استفاده از شبیه سازی خصوصیات دندان واقعی و بدین شکل که قطعه ای از جنس تیتانیوم جایگزین ریشه دندان طبیعی دندان شده و در داخل لثه با استخوان فک پیوند می خورد و با استفاده از مواد خاص اقدام به ساخت تاج دندان به شکل کاملا طبیعی می کنند که بر روی ریشه پیوند زده شده قرار می گیرد.


ایمپلنت دندان


روند انجام این کار دارای نکات و موارد خاصی است که دندانپزشک با بررسی و معاینه فرد می تواند آن را اجرا نمایند. به طور مثال موضوع تحلیل استخوان فک امری شایع در سنین بالا است که بروز این موضوع می تواند انجام ایمپلنت دندان را غیر ممکن نماید.در این صورت دندانپزشک می بایست با بررسی دلایل و نشانه های تحلیل استخوان فک اقدام به انجام پیوند استخوان نموده و پس از آن ایمپلنت دندان را میسر سازد.


چه کسانی نمی توانند اقدام به انجام ایمپلنت دندان نمایند؟

همانطور که گفته شد این روش درمانی یکی از بهترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های افتاده می باشد اما بعضا افرادی هم در این بین هستند که به دلایل مختلف قادر به استفاده از این روش نمی باشند.مهم ترین نکته ای که پیش از انجام این کار توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار می گیرد وجود بافت استخوانی مناسب است که بتوان انجام ایمپلنت دندان را میسر ساخت.در غیر این صورت می بایست فرد اقدام به پیوند استخوان در محل کاشت نماید تا بافت استخوانی و لثه ها آماده این روش شوند.به جز این موضوع دلایل دیگری وجود دارد که فرد در صورت وجود این شرایط فرد نمی تواند اقدام به انجام ایمپلنت دندان نماید.این موارد عبارتند از:


1.بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی بدن

دارا بودن سیستم ایمنی بدن با عملکرد درست یکی از شرایط مهم برای انجام ایمپلنت دندان است.در صورتی که متقاضی دچار مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن خود باشد ، نمی تواند این روش را انجام دهد.بیماری هایی نظیر اتوایمیون و سایر مشکلاتی که سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود از جمله شیمی درمانی و... نمی توانند اقدام به ایمپلنت دندان نمایند.


2.بیماران مبتلا به دیابت

از دیگر بیماری های شایع در انسان ها دیابت می باشد. افرادی که دچار این بیماری هستند نمی توانند از روش ایمپلنت دندان استفاده نمایند.البته این موضوع در تمامی این دسته از افراد ممکن است رخ ندهد و تنها افرادی که دچار دیابت فعال هستند نمی توانند از این روش درمانی استفاده نمایند.کسانی که توانسته اند بیماری دیابت خود را تحت نظر پزشک متخصص کنترل نمایند پس از آزمایش و بررسی ها قادر به انجام ایمپلنت دندان می باشند.


3.افرادی که اقدام به استعمال دخانیات می کنند

متاسفانه استعمال دخانیات در بسیاری از افراد شایع می باشد و این موضوع برای سلامتی کلی افراد بسیار مضر می باشد.کسانی که در طول روز اقدام به مصرف سیگار بسیار زیاد می کنند بر اساس تحقیقات به عمل آمده جز آن دسته از افراد هستند که نمی توانند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند زیرا نتیجه مورد نظر حاصل نخواهد شد.این موضوع برای کسانی که اقدام به مصرف قلیان و یا سایر مواد مخدر می کنند نیز صادق می باشد.شانس شکست انجام این روش برای چنین افرادی بسیار بالا و در حدود 80 درصد می باشد.


ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟


4.عدم مراقبت های بهداشتی دندان ها

یکی از موضوعات اساسی برای سلامتی دهان و دندان ها مراقبت های بهداشتی دندان ها از جمله مسواک زدن اصولی ، استفاده درست از نخ دندان و... می باشد.افرادی که در طول زندگی خود این موارد را به درستی رعایت نکردند ، احتمال شکست این عمل در آن ها بسیار زیاد است.


5.بیماری های قلبی عروقی

بیماری های قلب و عروقی از دیگر بیماری های شایع است که به دلایل مختلف از جمله نارسایی قلبی ، فشار خون بالا ، مشکلات زمینه ای قلبی و... به وجود می آید.کسانی که دچار چنین بیماری های هستند پیش از انجام این کار می بایست با پزشک متخصص خود مشورت و سپس اقدام به ایمپلنت دندان نمایند.


6.افرادی که به بیماری براکسیسم مبتلا هستند

بیماری براکسیسم نوعی بیماری غیر ارادی و از روی عادت می باشد که افراد مبتلا به آن به صورت ناخودآگاه اقدام به سابیدن دندان ها بر روی هم و فشار دادن بیشتر از حد دندان ها به یکدیگر می نمایند.کسانی که متوجه این بیماری خود نیستند بیشتر در خواب این کار را انجام داده و این اتفاق سبب عدم موفقیت ایمپلنت دندان خواهد شد.


بیماری های دیگری از جمله پوکی استخوان وجود دارد که در بین زنان به خصوص بعد از دوران بائسگی تشدید می شود.اما این موضوع نمی تواند مانع انجام این روش درمانی شود.افرادی که دچار پوکی استخوان و کمبود کلسیم هستند می توانند آن را با مصرف کلسیم تجویز شده توسط پزشک کنترل نمایند و بتوانند از ایمپلنت دندان استفاده نمایند.مصرف برخی داروها برای حل بیماری ها و مشکلات خود سبب پوکی استخوان می شود که چنین داروهایی می بایست تحت نظر پزشک متخصص مصرف شود.


در پایان اگر قصد انجام ایمپلنت دندان و یا سایر روش های زیبایی درمانی از جمله لمینت دندان ، کامپوزیت دندان ، بلیچینگ و... را دارید ، می توانید جهت مشاوره و تعیین وقت قبلی به کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر حیدری در ارتباط باشید.


اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید